Finans Nyhet

Man United-fans misshandlar finansiär

Publicerad

Manchester United-affären fick i helgen en otäck vändning. Klubbens fans ilska över att den amerikansk miljardären Malcolm Glazer köper klubben gick i helgen ut över medfinansiärerna i uppköpet – den amerikanska banken JP Morgan Chase. En man fick en dansk skalle.

Under en middag som anordnats av JP Morgan Chase på Manchester Art Gallery stormades galleriet av arga fotbollsfanatiker som vill uttrycka sitt hat över att banken står som delfinansiär till Malcolm Glazers köp av Manchester United. Huliganerna skrek hotfulla ramsor och kastade flaskor mot banktjänstemännen som i panik flydde galleriet. En av gästerna Henry Tapper, säljchef på försäkringsbolaget Zürich, hade dock mod nog att stämma upp i en Chelsea-ramsa. En handling som genast besvarades med en dansk skalle.

Det var i slutet av förra veckan som det blev klart att Malcolm Glazer får en majoritet i klubben och att han med stor sannolikhet köper upp hela klubben inom kort. Nyheten mottogs genast av protester från klubbens supporterar som inte vill se att den börsnoterade klubben hamnar en en mans ägor.

Köpet finansieras dels genom 50 miljoner pund från Glazers egna fickor, men även genom ett lån på 540 miljoner pund hos JP Morgan Chase.

Annons

Det var den stora andelen lån som gjorde att Manchester Uniteds styrelse motsatte sig köpet.

Annons