Finans Nyhet

Lysa rekryterar från Izettle och Carnegie

Taggar i artikeln

Fintech Lysa Robotrådgivare
Lysas nyrekryteringar Oscar Björklund, investeringsansvarig och Helena Olander, legal counsel. Foto: Pressbild.
Publicerad

Den digitala portföljförvaltaren Lysa plockade tidigare under sommaren in 40 miljoner i en finansieringsrunda. Nu växlar robotrådgivaren upp och förstärker teamet med Oscar Björklund från Izettle och Helena Olander från Carnegie.

Uppstickaren Lysa lanserade sin digitala kapitalförvaltningstjänst i april förra året och genomförde under sommaren en större kapitalresning på 40 miljoner kronor från bland andra Cevian-grundaren och finansmannen Christer Gardell, den tidigare finansministern Anders Borg, investeringsbolaget Ernström & C:O, entreprenören Nicklas Storåkers (som även tidigare investerat i bolaget) och H&M:s vd Karl-Johan Persson.

Nu växlar Lysa upp och förstärker teamet med Oscar Björklund, tidigare Head of Risk Credit på Izettle och Helena Olander, tidigare legal counsel på Carnegie, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi förvaltar idag mer än 1,1 miljard kronor. Dit har vi nått med ett fåtal anställda. Tack vare vår goda tillväxttakt har vi möjlighet att förstärka med nya nyckelroller. Oscar och Helena ska hjälpa oss att nå nästa nivå och bygga en framtidssäkrad organisation, säger Emilie Andersson, COO och medgrundare på Lysa.

Annons

Bolaget erbjuder autogenererade fondportföljer och det förvaltade kapitalet på sammanlagt 1,1 miljard kronor innebär att det mer än fyrdubblats sedan årsskiftet. Lysa planerar också ytterligare rekryteringar framöver.

– Utöver Oscar och Helena ska vi anställa ytterligare ett par utvecklare och en ny designer. Vi är stolta över den tjänst som vi erbjuder idag och har stora visioner för vart vi vill vara om ett år.

Oscar Björklund kliver in som investeringsansvarig och ska bland annat utveckla Lysas investeringserbjudande.

Annons

– De två senaste åren på Izettle har varit en fantastisk resa med engagerade och duktiga kollegor. När jag kom i kontakt med Lysa insåg jag direkt att detta är ett steg i rätt riktning för mig, då jag personligen brinner för både sparande och investeringar. Nu är jag taggad på att utveckla investeringserbjudandet på Lysa och omdefiniera hur sparande ser ut, säger Oscar Björklund, ny investeringsansvarig hos Lysa.

Helena Olander lämnar rollen som legal counsel på Carnegie för att tillträda samma tjänst på Lysa. Hon har även en bakgrund på Nordnet och Danske Bank.

– Lysa utmanar en traditionell bransch. Jag tror på konkurrens och är glad över att få möjligheten att vara med och göra kapitalförvaltning billigare och tillgängligt för alla, säger Helena Olander, ny legal counsel hos Lysa.

Annons

Lysa startades i april 2017 av Patrik Adamson –  med en bakgrund på investeringsbolaget Nordstjernan – juristen Emilie Andersson – som inledde sin karriär på Mannheimer Swartlings finansavdelning i Stockholm – samt utvecklaren och programmeraren Henrik Littecke.

Annons