Finans Nyhet

Lundberg: ”Överdriven nedgång”

Publicerad

Den senaste månadens börsras öppnar för intressanta köplägen.

Realtid.se

Det hävdar finansmannen Fredrik Lundberg:

– Jag tycker att börsnedgången är överdriven. Vissa aktier är attraktivt värderade om man har ett långsiktigt investeringsperspektiv, säger han till Dagens Industri.

Han har köpt stora aktieposter i bland annat Husqvarna och Skanska i och med den senaste tidens börsras.

Annons

Fredrik Lundberg menar att även om nedgången på börsen är överdriven vet ingen vad som händer i närtid. Han tycker också att det har uppstått en osäker konjunkturbild genom problemen i Europa och Nordamerika.

Den allra största risken ser han om det uppstod en ny allvarlig bankkris där kreditgivningen slutade att fungera:

– Men vi är inte nära en sådan situation nu, säger Fredrik Lundberg till Dagens Industri.

Annons

Han tycker att Lundbergföretagen har goda möjligheter att köpa fler aktier om börsen fortsätter att falla. Inte minst med tanke på att skuldsättningsgraden låg på fem procent vid halvårsskiftet.

Fredrik Lundberg kontrollerar idag 20 procent av rösterna samt 7 procent av kapitalet i Husqvarna. Och han fortsätter att lockas av aktien:

– Jag sticker inte under stol med att Husqvarna hittills har varit en besvikelse för oss. Jag hoppas att problemen är över nu, i grunden finns det många kvaliteter i företag, säger Fredrik Lundberg till Dagens Industri.

Annons

Varför han valde att sälja av NCC och i stället satsa på Skanska beror på att han tycker att den senare har en annan geografisk exponering.

Lundbergföretagen rapporterade ett resultat på 1,6 miljarder kronor för det andra kvartalet. Motsvarande period förra året låg resultatet på 795 miljoner kronor.

Annons