Finans Nyhet

Lufthansa Cargo etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport

Taggar i artikeln

Lufthansa
Publicerad
Uppdaterad

Lufthansa Cargo har öppnat en ny linje på Stockholm Arlanda Airport som en viktig del i utbyggnaden av sitt världsomspännande nätverk.

Realtid.se

Den nya linjen kommer att vara ett viktigt tillskott till den befintliga frakttrafiken som trafikeras på Stockholm Arlanda Airport, och ytterligare etablera Lufthansa Cargo i norra Europa och Skandinavien. Med ett nyförvärvat Airbus A321F-flygplan kommer man att fokusera på transport av varor inom teknik och läkemedel samt maskinerdelar. I samband med att den nya linjen öppnas ökar möjligheten till sena leveranser från Stockholm Arlanda på fredagar som sedan genom omlastning i Frankfurt, skickas ut till Lufthansa Cargos världsomspännande nätverk nästa morgon. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Att flygen går under natten från fredag till lördag skapar möjligheter för både import och export i slutet av branschens produktionsvecka, säger Henning Oldendorf, Head of Sales and Handling Nordics & Baltics på Lufthansa Cargo.

Lufthansa Cargo kommer att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Frankfurt Airport (FRA) en gång i veckan, med avgång under natten från fredag till lördag.

Annons

Nätverket täcker cirka 300 destinationer i mer än 100 länder, med både fraktflygplan och lastkapacitet från passagerarflygplan som drivs av Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines och SunExpress, samt lastbilar. Merparten av fraktverksamheten hanteras via Frankfurts flygplats.

 

Annons