Finans Nyhet

Liselotte Engstam tar över klubban i FCG

Liselotte Engstam tar över ordförandeklubban i FCG som nu intensifierar expansionen och kliver in i Finland och Tyskland samtidigt som tjänsteutbudet breddas.
Publicerad

Liselotte Engstam har utsetts till ordförande i complianceexperten FCG, som är nordens ledande konsultföretag inom risk- och regelefterlevnad för finansbranschen. Samtidigt expanderar bolaget till Finland och Tyskland.

”Engstam är en välrenommerad styrelsemedlem med mer än 20 års erfarenhet av internationella och verkställande befattningar”, skriver konsultfirman i ett pressmeddelande.
FCG etablerades i Stockholm år 2008 och är den ledande nordiska specialistleverantören av tjänster för styrning, risk och regelefterlevnad (GRC), och är främst inriktat mot finanssektorn.

Bolaget har verksamhet i Stockholm, Malmö, Köpenhamn, Oslo och Århus.

Tack vare stark efterfrågan på marknaden och med nya tjänster och produkter har FCG vuxit snabbt de senaste åren och är nu Nordens största renodlade GRC-firma, med en kundbas över hela finanssektorn.

Annons

Bridgepoint investerade i bolaget i april 2018 och FCG intensifierar nu sin expansionsresa till Finland och Tyskland och genom att bredda tjänsteutbudet.

– FCG är ett värdebaserat rådgivar- och tjänsteföretag i en stark expansionsfas som arbetar inom risk, styrning och compliance. Denna del av finansbranschen är allt viktigare i en värld med snabb förändring, anpassning till ökad störning och nya regler. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med FCG, och fortsätta att stärka våra värdepropositioner och erbjudande till våra kunder, säger Liselotte Engstam i en kommentar.

Hon är en Masterexaminerad ingenjör från Chalmers och har en bakgrund från internationella ledande befattningar inom service och teknikföretag som IBM och HCL. 
Engstam har styrelseuppdrag i bolag som Tieto OY, Zalaris ASA, Aino Health, Transtema Group och Inseads Board Director Network.

Annons

Hon är sedan 2017 också rådgivare till Europeiska kommissionens expertgrupp med fokus på digital omvandling och företagsstyrning.

Relevant erfarenhet, energi och expertis var huvudskälen till varför FCG valde att utse henne till ordförande i bolagets styrelse:

– FCG välkomnar Liselotte Engstam som vår nya ordförande. Hon har en mycket relevant bakgrund som matchar våra behov och har under lång tid bidragit med värdefulla insikter inom professionella tjänste- och teknologisektorer i stora europeiska, amerikanska och indiska företag, samt som rådgivare för EU-kommissionen. Liselottes erfarenhet kommer att vara väldigt värdefull för FCG, då hon kommer att ge praktisk stöd för att införliva våra ambitioner med fortsatt tillväxt och internationell expansion, säger Kristian Bentzer, FCG-koncernens vd.

Annons

Även huvudägaren välkomnar den nya styrelseordföranden till compliancespecialisten.

– Liselotte bidrar med djup och bred erfarenhet av både operativa tjänster och styrelsearbete inom tjänste- och teknologisektorn, säger Johan Dahlfors, partner hos FCG:s majoritetsägare Bridgepoint samt styrelseledamot i FCG. 

– Vi tror starkt på att Liselottes erfarenhet av att arbeta med internationella företag som kombinerar rådgivning och outsourcing av tjänster med teknik kommer vara mycket relevant för FCG och våra kunder framöver. Hon kommer att ge oss ett värdefullt externt perspektiv till styrelsen, och dessutom är hon aktivt engagerad i frågor kring innovation och digitalisering på styrelsenivå, något mycket viktigt i en ständigt föränderlig värld.

Annons