FinansNyhet

Lindahl rustar i Stockholm igen

Johan Herrström, ordförande på Lindahl, berättar att byrån är i full färd med att bygga upp ett nytt kontor i Stockholm.Johan Herrström, ordförande på Lindahl, berättar att byrån är i full färd med att bygga upp ett nytt kontor i Stockholm.
Johan Herrström, ordförande på Lindahl, berättar att byrån är i full färd med att bygga upp ett nytt kontor i Stockholm.
Publicerad

Lindahls advokatbyrå tappade Stockholmskontoret i vintras efter avhopp. Nu jobbar byrån på att komma tillbaka till huvudstaden igen. Det ska ske ”snart” enligt Lindahls ordförande Johan Herrström.

Sverker Brundin

Efter den stora turbulensen i vintras när hela Lindahls Stockholmskontor bröt sig ur, vilket resulterade i advokatbyråeerna Cirio och Westerberg & Partners, har nu advokatfirman Lindhal fått ordning på torpet igen.

– Det har varit en hel del arbete. Att skilja ut en del av verksamheten ur byrån har naturligtvis varit ett omfattande projekt. Men vi har hanterat det i god anda, säger Johan Herrström i en intervju med Legally Yours.

Förändringarna har skapat stor oro i organisationen och Lindhals tappade en tredjedel av omsättningen. 

Annons

– Men vi är fortfarande en av Sveriges största advokatbyråer. Det ligger i vårt DNA, säger Johan Herrström.

Tio medarbetare på Lindahls övriga kontor har sedan årsskiftet skött Stockholmsverksamheten. 

– Vi har personer på plats i Stockholm varje dag, men en permanent och trovärdig återetablering där är en viktig del av vår strategi framåt, säger Johan Herrström.

Annons

Han hoppas att de ”snart” ska vara klara, men vill inte bli mer specifik än så. Lindahls har gått igenom en liknande process tidigare.

– För 15 år sedan lämnade Lindahls kontor i Malmö för att i stället bli Setterwalls. Då startade man ett nytt kontor med tre personer. I dag är vi störst i Skåne, säger Johan Herrström.

Annons