Finans Nyhet

Leif Johansson mot nya rekord

Publicerad

Leveranserna av lastbilar från Volvo ökade till och med november i år med 24 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Koncernen sålde 19.852 lastbilar i november – ett nytt rekord.

Leveranserna ökar från alla Volvokoncernens tre lastbilsbolag. Januari till november i år ökade leveranserna från Mack med 33 procent medan leveranserna från Renault Trucks ökade med 16 procent jämfört med samma period förra året. Leveranserna från Volvo Lastvagnar ökade med 28 procent.

Och Volvo fortsätter att öka försäljningen även från oktober till november i år. Leveransökningen på 24 procent januari till november i år ska jämföras med en ökning på 22 procent januari–oktober.

I oktober sålde Volvokoncernen 19.000 lastbilar, redan det ett rekord enligt Volvo. I november sålde koncernen 19.852 lastbilar.

Annons

– Det är ett nytt rekord, ja. Vi har ett väldigt drag i leveranserna framför allt i USA, säger Fredrik Brunell, ir-chef på Volvo.

– Det har varit en del skriverier om flaskhalsar, om hur mycket underleverantörerna klarar av och så vidare. De här siffrorna visar att vi har löst de problem som har uppstått.

Hur fort Volvo kan fortsätta att öka produktionstakten vill Fredrik Brunell låta vara osagt.

Annons

– Men ”So far so good”.

Annons