Latour-ägda Lumenradio vill noteras på First North

Taggar i artikeln

First North
Lumenradio. Pressbild.
Publicerad
Uppdaterad

Göteborgsbaserade teknikbolaget Lumenradio avser notera sina aktier på First North och i samband med det ta in 50 miljoner kronor.

Rikard Jansson

— Tajmingen känns helt rätt, vi har ett antal utvecklingsår bakom oss och har nått ett kommersiellt genombrott, säger vd:n Alexander Hellström i en kommentar till DI Digital.

Utöver emissionen förväntas bland annat ALMI Invest, Chalmers Innovation och Latour Industries att sälja befintliga aktier i erbjudandet, enligt ett utskick.

Cornerstone-investerarna Grenspecialisten, Andra AP-fonden, Creades, Fjärde AP-fonden och Handelsbanken Fonder har åtagit sig att förvärva aktier för 215 miljoner kronor. Vidare har flera ledande personer avsikt att förvärva aktier för minst fem miljoner kronor.

Annons

Med sina 60 anställda utvecklar och säljer Lumenradio trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska applikationer inom Internet of Things. Under de nio första månaderna omsatte bolaget 144 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt på 65 procent jämfört med samma period i fjol. Ebitda-marginalen var 24 procent och bruttomarginalen uppgick till 61 procent.

Mer specifikt erbjuder Lumenradio skalbara lösningar som bygger på en egenutvecklad och patenterad teknik för tillförlitlig trådlös dataöverföring på de öppna frekvensbanden, vilket ersätter traditionella kablar för styrning och automation. En betydande andel av Lumenradios intäkter kommer från försäljning genom samarbeten med olika industriteknikleverantörer, så kallade design wins. Detta innebär att tekniken integreras i kundens produkter i form av radiomoduler eller mjukvara vilket generar licensintäkter under produktens livscykel.

Handel i Lumenradios aktier på Nasdaq First North Growth Market förväntas inledas under december 2022.

Annons

Annons