Finans Nyhet

Ladbrokes sänker Persson

Publicerad

<pufftextlänk>I och med Katastrofkommissionens rapport höjer spelinstituten oddsen för att Göran Persson ska vinna valet nästa år.</pufftextlänk> ”Eftersom kritiken är så stark och pekar ut enskilda individer och däribland Sveriges statsminister så påverkas opinionssifforna. Därför skiftar vi oddsen i dag”, säger Douglas Roos, Nordenchef för Ladbrokes, till Realtid.se.

Realtid.se

I och med rapporten om hur regeringen hanterade tsunami-katastrofen har spelbolagen valt att ändra oddsen inför riksdagsvalet nästa år.

– Det här kommer att slå hårt mot honom, så vi ändrar våra odds i dag, säger Douglas Roos, på Ladbrokes.

Ladbrokes höjer oddsen för att Göran Persson blir statsminister nästa år från 1,70 till 2 gånger pengarna. För Fredrik Reinfeldt sänks oddsen från 2 till 1,70 gånger pengarna.

Annons

Det innebär att 10.000 kronor som satsas på att Persson vinner nu ger 20.000 kronor tillbaka, mot 17.000 tidigare. Sannolikheten för att Persson vinner är alltså mindre nu än tidigare.

Enligt en bedömare i branschen är förändringen i oddsen att jämföra med en situation där både Zlatan Ibrahimovic och Henke Larsson blir skadade inför en landskamp mot Norge.

– Reinfeldt har varit stor favorit under hela året. Men de senaste tio dagarna har det svängt i och med s-kongressen som Persson klarade av bra, säger Douglas Roos.

Annons

Under 2005 har oddsen för Reinfeldt legat på 1,50 och för Persson på 3 gånger pengarna.

– Perssons tid har sedan länge varit förbi. Jägarexamen och köp av gods blir hans fall, säger statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

På Unibet går det även att spekulera kring när Persson avgår. Unibet tror dock att Persson kommer bita ihop och sitta kvar fram till valet. Oddset för att han ska avgå redan detta år är 6,0. Däremot tror Unibet att Persson avgår nästa år och sätter där oddset 2,0.

Annons

Att regeringen regerar vidare efter valet får oddset 2,05 medan oddset för ett regeringsskifte är 1,75. Dessa siffror har inte ändrats efter Katastrofkommissionens rapport

Emilie Westholm

08-545 871 33

emilie.westholm@realtid.se

Petter Brunnberg

08-545 871 34

petter.brunnberg@realtid.se

Annons