Finans Nyhet

Kvinnliga chefer tjänar mest

Publicerad

Kvinnliga chefer inom det brittiska näringslivet tjänar i år mer än sina manliga kollegor, rapporterar Financial Times på onsdagen.

En enkät bland nästan 22 000 chefer vid 345 bolag av olika storlek visar att kvinnliga avdelningschefer har en genomsnittlig årslön på 51 854 pund, jämfört med 50 459 för männen.

Studien visar också att kvinnor upptar 13 procent av styrelseplatserna i bolagen, jämfört med mindre än tio procent för fem år sedan.

Studien är oerhört uppmuntrande men det är fortfarande lång väg att gå om kvinnor ska komma ikapp männen, sade Christine Hayhurst från Chartered Management Institute, som genomfört studien i samarbete med ett opinionsinstitut.

Annons

Framstegen som höga kvinnliga chefer har gjort i löneförhandlingarna har dock inte nått dem som är längre ner i hierarkin. Heltidsanställda kvinnor tjänade i genomsnitt bara 72 procent av männens löner och varje år stämmer 1 000 kvinnor i England och Wales sina arbetsgivare för att de har fått sparken sedan de blivit med barn, skriver tidningen Guardian.

(TT) <http://www.tt.se>

Annons