Finans Nyhet

Kungakällan jagas av Försäkringskassan

Publicerad
Uppdaterad

Fick sjukersättning samtidigt som han drev porrklubbar i Stockholm.

Sara Johansson

Den tidigare boxaren och porr- och svartklubbsägaren Mille Markovic, 49, har det senaste året varit i hetluften som en av huvudkällorna till den kontroversiella biografin om kungen.

Nu är Försäkringskassan honom på spåren då han misstänks ha fått sjukersättning på felaktiga grunder under lång tid.

Uppgifter i tidigare domar och rättsprocesser mot Mille Markovic under de senaste åren har lett till att myndigheten startade en granskning i början av 2009. Nu krävs han på drygt 300.000 kronor samt ränta och inkassoavgifter.

Annons

Sedan juli 2002 har Mille Markovic fått ut pengar från Försäkringskassan. I en stämningsansökan som har skickats till Stockholms tingsrätt hävdar Försäkringskassan att Mille Markovic i själva verket har jobbat under delar av den här perioden och inte alls varit sjuk.

Bland annat ska Mille Markovic själv erkänt i en rättsprocess att han bott och arbetat i Spanien mellan åren 2001 och 2007.

Försäkringskassan pekar också på att han har erkänt att han 2007
blev anlitad som uppdragsgivare mot en ersättning på tio procent av vinsten i bolagen Slix Recreation AB samt Slix Recreation KB. Bolagen driver porrklubbarna Club Lady och Club Privé i Stockholm.

Annons

Enligt Försäkringskassan råder det ingen tvekan om att han har haft ett stort inflytande över klubbverksamheten och dess ekonomi. Det har dessutom Stockholms tingsrätt konstaterat i en dom där han dömdes till två och ett halvt års fängelse för bland annat grovt bokföringsbrott och skattebrott (se faktaruta). Intäkterna i klubbarna gick till ett konto på ING bank i Nederländerna.

Försäkringskassan skriver: ”Svaranden har en skyldighet att komma in med sanningsenliga uppgifter om sin sjukdomsbild och huruvida denna påverkar arbetsförmågan. Det har framkommit att han har arbetat i betydande omfattning om än i olaglig verksamhet.”

Målet kom in för en vecka sedan till Stockholms tingsrätt. Mille Markovic har ännu inte kommit in med ett svaromål och har heller inte överklagat Försäkringskassans beslut att dra in sjukersättningen.

Annons

Mille Markovics domar

• dömdes till fängelse i nio månader i slutet av juli 2009 för två fall av olaga hot, ofredande och narkotikabrott.

• dömdes till drygt två års fängelse år 2008 för bland annat grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott, grovt vapenbrott, narkotikabrott och häleri.

• dömdes i juni 1995 till fängelse i ett år för förberedelse till utpressning samt grov skadegörelse.

• dömdes till villkorlig dom år 1994 för olovligt innehav av alkoholdrycker samt försäljning av alkoholdrycker.

Då satt han inne:

• Han häktades den 5 oktober 2007 och släpptes 21 maj 2008.

• Han häktades igen 23 juni 2009 och släpptes 3 augusti 2009

• Han började avtjäna sitt senaste fängelsestraff 30 sept 2009 och muckade 17 juni 2010.

Annons