Finans Nyhet

Köpte kokain för 2 millar

Publicerad

Andreas Kleerup talar ut i Filter.

Realtid.se

I senaste numret av tidningen Filter talar Andreas Kleerup, 31, ut om självmordsförsök och drogbeteende.

Spekulationerna om den kända artistens hälsa gick höga i höstas efter en intervju i Nyhetsmorgon i TV4 där han gav ett något märkligt intryck.

Det uppstod genast misstankar kring att han skulle ha varit drogpåverkad. TV4 valde att inte lägga ut intervjun på nätet – sedan spreds den ändå.

Annons

Andreas Kleerup ger nu sin version av det hela i en större intervju i tidningen Filter. Han berättar att TV4-intervjun aldrig borde ha skett då han vid den tiden hade en bukspottskörtelinflammation:

– Efter sändningen blev jag tvungen att åka direkt till min läkare. Mitt immunförsvar var så jävla nedsatt att jag hade fått svinkoppor, utslag i knävecket och i ansiktet, säger han till Filter.

Andreas Kleerups stora genombrott kom i samband med att han ihop med Robyn producerade låten With every heartbeat 2007.

Annons

Sedan följde flera år där han festade som en rockstjärna. Det blev inte billigt precis:

– Jag köpte sju gram kokain i veckan, ett om dagen i princip. Det kostade mig typ två miljoner kronor, säger han till tidningen.

Han skrevs in på rehab 2008. Så fort han blev utskriven var det återigen fullt ös som gällde. Han skapade stora rubriker på Grammisgalan ett år senare genom att först vinna tre priser, och sedan gripas av polis vid en razzia där han testades positivt för kokain.

Annons

Han berättar för Filter att han kände sig stressad då dåvarande flickvännen blev gravid. Andreas följde med till barnmorskan för en tremånaderskontroll. Kort därefter försökte han ta sitt liv genom att äta en hel burk med ångestdämpande medicin, men precis då ringde hans mamma på mobilen.

I ambulansen slutade hjärtat slå, men personalen fick igång det och två dagar senare vaknade han upp på sjukhuset. Självmordsförsöket blev en vändpunkt:

– Jag har insett vilka konsekvenser det kunde ha fått. Jag kunde ha varit död. Jag har slutat förneka för mig själv att jag känner en kontakt med något högre. Jag känner av en kraft där uppe varje dag som jag tackar och kommunicerar med, säger Andreas Kleerup till Filter.

Annons