Finans Nyhet

Köper i Finland

Publicerad

Sveafastigheter gör kontorsaffär värd 60 miljoner euro.

Realtid.se

Sveafastigheter gör ytterligare en investering i Finland.

Det är bolagets nyligen stängda tredje fond som tillsammans med HGR Property Partners köper Sveafastigheter nio fastigheter i mellanstora finska städer.

Säljare är Niam Nordic Investment Fund III och Whitehall Street Estaste Fund.

Annons

Fastigheterna ligger centralt, nära torget i respektive stad, och totala köpeskillingen landar på 60 miljoner euro. Köpet finansieras med lån av Nordea.

Fastigheterna ligger i Björneborg, Lahtis, Tavestehus, S:t Michel, Kouvola, Kervo och Kuipio och omfattar en area om 59 000 kvadratmeter.

– Portföljen genererar ett stabilt kassaflöde men samtidigt ser vi stor utvecklingspotential i den. Genom att investera i fastigheterna och genom att föra en aktiv dialog med hyresgästerna tror vi att vi kommer att kunna skapa mervärde i portföljen. Den här typen av fastigheter matchar den kompetens vi har i våra lokala partners, säger Patrick Gylling, partner på Sveafastigheter i ett pressmeddelande.

Annons

Leimdörfer agerade finansiell rådgivare och Advokatbyrå Krogerus juridisk rådgivare åt säljaren i affären. För köparens del var Hannes Snellman juridisk rådgivare.

Sveafastigheter Fund III stängde i början av året och har 317 miljoner euro i kapital enligt egna uppgifter.

Annons