Finans Nyhet

Konsultjätte sponsrar kvinnligt Handels-pris

Publicerad

Boston Consulting Group, BGC, har gått in som nytt värdföretag för Female Economist of the Year.

Realtid.se

Handelshögskolan delar ut ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year. Priset ska: ”lyfta fram akademisk kompetens och framstående ambition och samtidigt främja kvinnliga ledare i svenskt näringliv”.

I år delas priset ut för elfte året i följd. Men även om stipendiet har ett antal år på nacken är en nymodighet för i år att Boston Consulting Group har gått in som en ny partner.

– Stipendet Female Economist of the Year är ett av våra viktigaste stipendier. Det behövs fler kvinnor på ledande positioner och stipendiet bidrar till detta. Stipendiaterna utgör dessutom efterfrågade kvinnliga förebilder för våra studenter, säger Lars Bergman, rektor vid Handelshögkskolan i Stockholm i en kommentar.

Annons

Initiativtagare till stipendiet är den svensk-amerikanska affärskvinnan tillika fd Handelsstudenten Barbro Ehnbom. Förutom själva utmärkelsen blir vinnaren en del av Barbro´s Best & Brightest, vilket är att nätverk för framgångsrika unga kvinnor inom en rad branscher i näringslivet.

Vinnaren får också direktkontakt med Barbro´s Friends, som består av 600 framstående personer inom det svenska och amerikanska näringslivet:

– Stipendiet Female Economist of Year passar väl hur BGC arbetar för att stödja kvinnor i karriären och för fler kvinnliga förebilder i näringslivet, säger Johan Öberg, partner vid BGC Stockholm i en kommentar.

Annons

Vinnaren utses den 15 juni och bland de inbjudna gästerna närvarar en rad framstående representanter från det svenska och amerikanska närings- och kulturlivet.

Annons