Finans Nyhet

Konkreta planer på att slå samman Eurobonus med Flying Blue

Taggar i artikeln

Eurobonus SAS
Publicerad
Uppdaterad

I köpeavtalet som slöts i lördags mellan SAS och de fyra budgivarna som vann processen den 3 oktober avslöjas nya detaljer om framtiden för Eurobonus, och det finns konkreta planer mellan parterna att slå samman Eurobonus med Flying Blue – lojalitetsprogrammet för Air France och KLM.

Realtid.se

Vid presentationen av budvinnarna för en månad sedan sa SAS ordförande Carsten Dilling att det fortfarande återstår att se om Eurobonus kommer att överleva som ett oberoende program eller inte.

Nu visar det sig att planerna på en sammanslagning är betydligt mer konkreta. Det rapporterar Dagens Näringsliv.

Eurobonus diskuteras under villkoren för mångmiljardlånet, eftersom programmet är ett av flera löften som ska läggas som säkerhet i lånet. Den beskriver i detalj hur rättigheterna till lånet kan påverkas av planerna på att slå samman Eurobonus och det betydligt större programmet Flying Blue.

Annons

Det står i villkoren att SAS ”skall underlätta en sammanslagning av lojalitetsprogrammen mellan SAS och Air France-KLM (Eurobonus/Flying Blue) när som helst efter att Air France-KLM säkrat mer än 50 procent av de utestående aktierna. ”

Det innebär att det finns konkreta planer på att slå samman de två programmen.

Detta kommer att ske efter att SAS först lämnar flygalliansen Star Alliance, och landar hos den konkurrerande alliansen Skyteam, där Air France och KLM är bland de största aktörerna. Detta kommer, enligt DN.no, troligen att ske redan någon gång under 2024, om köpet godkänns. Så Eurobonus kommer att leva vidare som ett oberoende program under en period tills Air France-KLM blir kontrollerande ägare.

Annons

 

Annons