Finans Nyhet

Knackigt för hedgefonder

Publicerad

Hedgefond-industrin går knackigt och riskerar att för första gången på ett decennium drabbas av ett nettoutflöde av kapital. Det rapporterar Hedge Fund Research.

John Godden, chef för Hedge Fund Research i Europa, säger att beloppen som tas ut av banker som ställer ut strukturerade produkter eller långivare, är åtminstone lika stora som inflödet av nytt kapital.

– Vi kan komma till en punkt där vi ser ett nettoutflöde från industrin vilket inte har hänt sedan 1993, säger John Godden till Financial News.

Även under andra kvartalet 2004 drog bankerna tillbaka pengar från industrin som en reaktion på hedgefondernas dåliga prestationer. Enligt John Godden handlade det då om 20 miljarder dollar. Detta kompenserades dock av ett inflöde av 45 miljarder dollar från andra typer av investerare.

Annons

I år har andra investerare varit motvilliga till att satsa pengar i hedgefond-industrin, vilket gör att bankernas tillbakadragande av kapital blir tydligare.

Randall Dillard, partner vid hedgefondförvaltaren Liongate Capital Management, tror dock inte att det här är upptakten till ett fortsatt massivt utflöde av kapital. Han menar också att trots att branschen upplever en tuff period kan enskilda företag växa.

– Att det rörs upp lite kan betyda en reallokering från en förvaltare till en annan och det ser jag fram emot, säger Randall Dillard.

Annons

Annons