Klart: SD, V och MP tackar ja till pensionsgruppen 

Taggar i artikeln

Pension
SVT erfar nu att regeringen bjuder in resterande riksdagspartier; Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet, att ingå i arbetsgruppen. Foto (montage): TTSVT erfar nu att regeringen bjuder in resterande riksdagspartier; Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet, att ingå i arbetsgruppen. Foto (montage): TT
SVT erfar nu att regeringen bjuder in resterande riksdagspartier; Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet, att ingå i arbetsgruppen. Foto (montage): TT
Publicerad
Uppdaterad

Regeringen öppnade innan sommaren för fler partier i pensionsgruppen. SVT erfar nu att regeringen bjuder in resterande riksdagspartier; Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, att ingå i arbetsgruppen.

Finwire/Realtid.se

Enligt Sveriges Radio är det nu helt klart att alla riksdagspartier vill vara med i gruppen som diskuterar pensionssystemet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och SD ska ha tackat ja till regeringen.

De tre nya partierna vill alla höja inbetalningarna till pensionssystemet och därmed ökar sannolikheten att avgifterna höjs. Hittills har S drivit höjda avgifter men de borgerliga varit mer tveksamma.

Pensionsgruppen är en parlamentarisk arbetsgrupp i Sverige bestående av representanter för de partier som stod bakom 1994 års pensionsöverenskommelse, alltså Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna (tidigare Folkpartiet) och Kristdemokraterna. Gruppen har till uppgift att vårda och utveckla pensionsöverenskommelsen.

Annons

 

Annons