Klarna och Stripe i samarbete om betalningar

Taggar i artikeln

Klarna Stripe
Stripe, KlarnaStripe, Klarna
"Jag tycket det är kul att vi kan bli en del av Klarnas framgång i USA, både genom att distribuera betalmetoden, men också genom att hantera deras kortbetalningar", säger Erik Olofsson, Nordenchef på Stripe. Till höger, Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna.
Publicerad
Uppdaterad

Nu kan miljontals företag som använder Stripe erbjuda Klarnas betalningsalternativ till sina kunder.

Annelie Östlund

Samarbetet innebär att Stripe-användare i tjugo länder – däribland USA, Kanada och länder i Europa – nu kan erbjuda Klarna som betalningsalternativ till sina kunder.

Därmed kommer Stripes användare att kunna erbjuda konsumenter Klarnas funktion – ”köp nu – betala senare” – ett betalningsalternativ som innebär att man kan sprida sina betalningar över tid.

Hur viktigt är ”köp nu – betala senare”-funktionen?
– Sverige ligger främst i världen när det gäller ”köp nu – betala senare”. Men ser man globalt växer det väldigt snabbt och allt fler efterfrågar nu den möjligheten, säger Erik Olofsson, Nordenchef på Stripe, och fortsätter:

Annons

– Stripe erbjuder företag möjligheten att ta emot betalningar på nätet och då vill vi kunna erbjuda de betalmetoder som är relevanta. Globalt sett är Klarna en av de ledande aktörerna i det segmentet.

Enligt Stripe ökar chansen att en kund slutför sitt köp med 30 procent om Klarnas betalningsalternativ erbjuds i kassan. Beloppet som kunden handlar för ökar samtidigt med 41 procent. 

Är det just ”köp nu – betala senare”-funktionen som gör att kunder köper mer?  
– Klarna har jämfört hur det ser ut före en handlare börjat använda sig av Klarna och efter. Sedan kan man fråga sig: var kommer effekten ifrån? En sak är just det här: få det nu betala senare. Men kunder lockas även av enkelheten – det blir enklare att checka ut.

Annons

Samarbetet innebär även att Klarna kommer att använda Stripe för att ta emot kortbetalningar från konsumenter i USA och Kanada.

– Jag tycket det är kul att vi kan bli en del av Klarnas framgång i USA, både genom att distribuera betalmetoden, men också genom att hantera deras kortbetalningar, säger Erik Olofsson.

Stripe skriver i ett pressmeddelande att Klarna nu kommer att förlita sig på Stripe för cirka 90 procent av sina kortbetalningar i USA och Kanada.

Annons

Stripe tog i våras in 600 miljoner dollar och värderades då till 95 miljarder dollar. Det innebär att bolaget är USA:s mest värdefulla startup och en av världens största tillsammans med bland annat Tiktoks moderbolag Bytedance. 

Klarna, som har sitt huvudkontor i Stockholm, värderas till över 45 miljarder dollar och används av 90 miljoner kunder.

Annons