Finans Nyhet

Kivra tackar ja till ersättning

Taggar i artikeln

Kivra
"Vi har väntat länge på att det ska införas ett system där staten faktiskt betalar för den post som skickas från myndigheter till medborgare, och det skulle det här systemet möjliggöra. Genom att nya brevlådeoperatörer ges möjlighet att ansluta sig löpande främjar systemet också konkurrens, innovation och utveckling av tjänsterna", säger Anna Bäck, vd för Kivra. Foto: Kivra
Publicerad

Kivra välkomnar i sitt remissyttrande till regeringen att en ersättningsmodell för distribution av digital myndighetspost nu kommer på plats.

Realtid.se

Regeringen presenterade i slutet av december 2020 en promemoria med förslag på ett nytt auktorisationssystem för de digitala brevlådeoperatörer som distribuerar myndighetspost genom den statliga infrastrukturen Mina meddelanden. Om det föreslagna systemet blir lag skulle det möjliggöra för Kivra och andra digitala brevlådeoperatörer att få ersättning från staten.  Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi välkomnar förslaget i vårt remissyttrande. Vi har väntat länge på att det ska införas ett system där staten faktiskt betalar för den post som skickas från myndigheter till medborgare, och det skulle det här systemet möjliggöra. Genom att nya brevlådeoperatörer ges möjlighet att ansluta sig löpande främjar systemet också konkurrens, innovation och utveckling av tjänsterna, säger Anna Bäck, vd för Kivra i en skriftlig kommentar.

Kivra delar i snitt ut fyra miljoner digitala myndighetsbrev per månad, allt från deklarationer och lönespecifikationer till kommunala barnomsorgsfakturor. I väntan på att en ersättningsmodell ska komma på plats har Kivra distribuerat denna typ av myndighetspost genom Mina meddelanden utan ersättning.

Annons

Myndigheten för digital förvaltning har nu tagit fram ett förslag till hur ersättningen till brevlådeoperatörer praktiskt ska utformas. 

 

Annons