Finans Nyhet

Ken Lennaárd fälls

Publicerad
Uppdaterad

UPPDATERAD Den fd pokerstjärnan Ken Lennaárd dömdes på tisdagen till villkorlig dom med samhällstjänst för misshandel. Nu siktar han på att bygga upp ett nytt liv i Spanien.

Sara Johansson

I dag hölls huvudförhandlingen efter misshandelsåtalet mot den fd pokerstjärnan Ken Lennaárd.

Ken Lennaárd kom till Stockholms tingsrätt prydligt klädd i ljusbeige kavaj och vit skorta. Dagens förhandlingar handlade om händelser på Stureplan en sen festnatt.

Under förhandlingarna berättar han om hur han lämnar nattklubben Hells Kitchen vid klockan 05.00 på morgonen. Han är hungrig och går därför till en korvkö.

Annons

– Då kom en kille och slog med armarna så att korven ramlade ner på kläderna och jag får senap på skjortan. Han gjorde det med flit, säger Ken Lennaárd.

Tjafs i korvkön

Han berättar hur han därefter försöker påkalla uppmärksamhet, men mannen lyssnar inte på honom. Ken Lennaárd följer efter honom för att diskutera vad som hänt.

– Vi står och tjafsar, argumenterar, men det var inga smädesord. Han hotade mig med stryk om jag inte försvann från platsen. Jag säger att det är en allmän plats.

Annons

Under diskussionen ser han en man komma från vänster som försöker slå till honom. Men enligt Ken Lennaárd hinner han precis rygga tillbaka och knuffar sedan bort mannen.

Här råder det dock delade meningar om vad som har hänt.

Enligt två av vittnena i rättssalen sparkar Ken Lennaárd mannen som försökt gå emellan honom och den första mannen. Sparken träffar i mannens ansikte. Ett av vittnena uppger att det började rinna blod direkt från huvudet. Efter sparken ska Ken Lennaárd ha knutit sin hand och även slagit mannen i ansiktet. Detta är dock uppgifter som Ken Lennaárd förnekar.

Annons

Eftersökt i utlandet

Under förundersökningen har det varit svårt att få tag på Ken Lennaárd, som även har eftersökts av amerikansk polis i Las Vegas. Ken Lennaárd uppger att han inte längre bor i Sverige. Åklagaren har därför yrkat på att han ska få ett fängelsestraff på en månad.

Stockholms tingsrätt går delvis på åklagarens linje och dömer Ken Lennaárd för misshandel till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Snart är det ett år sedan Ken Lennaárd blev frikänd på alla punkter från åtalet i den uppmärksammade insiderhärvan. I dag berättar han för rätten att han försöker få ordning på sitt liv. Han har slutat spela poker och har nu andra planer kring hur han ska tjäna sitt levebröd.

– Jag har inget hem. Jag och min sambo ska försöka få igång en verksamhet där vi kan tjäna pengar. Just nu känns det som livet är upp och ned.

Han berättar att de tittar på möjligheterna att starta upp ett pensionat och restaurang i Spanien med hjälp av sin far som finansiär.

På domarens fråga uppger han att han inte har några inkomster eller tillgångar, utan i dag lever på gamla inkomster och lån.

I förra veckan blev det känt att Ken Lennaárds nära vän Ossian Hellers har skrivit sig på en adress på Mallorca.

Ken Lennaárd kan överklaga dagens tingsrättsdom.

Annons