FinansNyhet

— För tillfället är diskussionsämnet Brexit

Emil JohanssonEmil Johansson
Publicerad

Placeringsrådgivaren Emil Johanssons semester innebär att han inte kommer hjälpa andra placera sina tillgångar under sommaren. Istället kommer han själv investera, det vill säga i tid med familj och vänner.

Varga Moshtagh

Emil Johansson är en placeringsrådgivare för Söderberg & Partners. Han bor tillsammans med sin sambo och sin son i Uppsala. 

I vår har det varit en skakig aktiemarknaden samtidigt som räntemarknaden som inte haft någon möjlighet för alternativ avkastning. Det har bidragit till att Emil har haft en spännande och mötesintensiv vår som placeringsrådgivade.

Men från juli fram till en bit in på augusti så är det semester för Emil. Han och hans familj kommer börja med en vecka på Gotland och åka småutflykter för att besöka släkt och vänner runt om i Sverige.

Annons

Vad jobbar du med just nu?

— Just nu gör jag det jag alltid gör. Jag träffar med mina kunder och mina blivande kunder. För tillfället är diskussionsämnet Brexit och strategier kring det.

Hur gör du för att ladda batterierna?

Annons

— Jag laddar mina batterier genom att vara med min familj. Familjen består av min underbara sambo Chris och vår 13 månaders son Aston.

—  I vår familj så är träning ett stort intresse. Vi har precis byggt ett eget crossfitgym där hemma, så det blir mycket träning i sommar. Får jag lite egentid så har jag alltid en bok nära till hands.

  Kommer du släppa jobbet helt och hållet?

Annons

— Nej, jag finns alltid tillgänglig för mina kunder vid brådskande ärenden och kommer även följa marknaden under sommaren.

— Jag har haft möjligheten att jobba med många av mina kunder under en lång tid, vilket gjort att vi hittat ett bra sätt att kommunicera med varandra oavsett när på året.

Vad händer i höst för din del på jobbet?

— Vi är i en expansionsfas, vilket betyder mycket nya relationer. Det är både lärorikt och energigivande, säger Emil Johansson.

Fakta

Namn: Emil Johansson
Titel: Placeringsrådgivare
Ålder: 31.
Bakgrund: Jobbat inom finansbranschen sedan 2004.
Bor: Uppsala
Familj: Sambon Chris 32 år och sonen Aston 13 månader.
Intressen: Fascinerad över entreprenörskap och träning.
Bästa karriärdrag hittills i livet: Att bli pappa. — Det har utan tvekan gjort mig till en bättre människa och affärsman.

Annons