Lannebo Fastighetsfond
Tobias Kaj och Philip Hallberg. Foto: Lannebo
Fonder

Lannebo rekryterar fastighetsprofiler

Lannebo lanserar fastighetsfond och rekryterar topprankade fastighetsanalytiker från ABG och Danske Bank

Uppdaterad 2021-09-02
Publicerad 2021-08-31

I mitten på september lanserar Lannebo den nya fonden Lannebo Fastighetsfond. Fonden kommer att investera i nordiska börsnoterade bygg- och fastighetsbolag och förvaltas av de två nyrekryterade analytikerna Tobias Kaj och Philip Hallberg, skriver fondbolaget i ett pressmeddelande.

– Vår målsättning är att Lannebos fastighetsfond ska vara ett spetsigt och attraktivt alternativ för alla sparare som vill ha exponering mot fastighetssektorn, säger Tobias Kaj i en kommentar.

Kaj har de senaste åren rankats som Sveriges bästa, eller näst bästa, fastighetsanalytiker av Prospera. I samma ranking placerar sig Philip Hallberg på en tredjeplats, skriver Lannebo.  

– Tobias och Philip är otroligt skickliga aktieanalytiker som bevisat sig om och om igen. Att vi fått dem att ansluta sig till oss på Lannebo för att starta sin resa som fondförvaltare är vi väldigt stolta över, säger Jessica Malmfors, vd för Lannebo.

Lannebo Fastighetsfond är en traditionell aktiefond som kommer att gå att handla dagligen. Samtidigt har förvaltarna möjligheten att både ta korta och långa positioner i fastighetssektorn.

Senare under hösten kommer Lannebo att lansera ytterligare en fastighetsfond – Lannebo Fastighetsfond Select med en lägsta insättningsgräns på 100 000 kronor, som är månatligt handlad.

Platsannonser

Logga in