Finans Nyhet

Håll din nästa konferens i Kreugersalen

Taggar i artikeln

Event Konferens
Kreugersalen, TändstickspalatsetKreugersalen, Tändstickspalatset
Nyrenoverade Kreugersalen i Tändstickspalatset i Stockholm
Publicerad

I Ivar Kreugers Tändstickspalatset i Stockholm står nu nyrenoverade Kreugersalen redo för ditt nästa möte. Välkommen att kika in!

Realtid.se

Tändstickspalatset skulle byggas snabbt. Ivar Kreuger, en gång en av världens rikaste män, behövde ett monument över sin framgång. En byggnad som speglade hans inställning till det moderna och hans goda smak.

Boka din nästa konferens eller möte på Tändstickspalatset:
konferens@kapitel8.se 
+46 8 698 87 00

Huset byggdes därför ovanligt fort mellan 1926 och 1928 av ett sorts ”dream team” bestående av arkitekter, formgivare och konstnärer. Grünewald, Milles, Tengbom och Malmsten, namn som än idag förknippas med god stil och klass. Idag huserar konferens- och kontorshotellet Kapitel 8 i anrika Tändstickspalatset på Västra Trädgårdsgatan 15 Stockholm. Här kan du både hyra kontor, kontorsplats eller boka in ditt nästa möte, konferens eller event. 

Annons

”Som gäst hos oss på Kapitel 8 börjar man dagen med en kopp nybryggt kaffe och hembakat”

Kopplingen till Kreugers tändsticksimperium gör sig överallt påmind i dörrhandtag, parkettgolv och takkronor. Den nyrenoverade Kreugersalen är inget undantag. På 1920-talet var Kreugersalen Ivar Kreugers banksal.  

Kreugersalen3.png

Kreugersalen, Tändstickspalatset

Annons

– Det är en unik lokal om 100 kvadratmeter med härlig rymd och dagsljuset lyser in genom lokalens takfönster. Kreugersalen har en imponerande takhöjd på fyra meter, är utrustad med den senaste tekniken för dagens mötesarrangemang med livestreaming om så önskas och tar upp till 60 gäster, säger Marie Elmlund, Director of Purpose på Kapitel 8 och fortsätter: 

– Som gäst hos oss på Kapitel 8 börjar man dagen med en kopp nybryggt kaffe och hembakat. Man kan inte undgå doften av hembakat och de tända ljusen bjuder liksom in till en magisk dag. Det är sen gammalt och det står vi fortfarande fast för. 

Annons

”Kreugersalen har en imponerande takhöjd på fyra meter, är utrustad med den senaste tekniken för dagens mötesarrangemang med livestreaming om så önskas och tar upp till 60 gäster”

På de nedre planen finns Tändstickspalatsets möteslokaler. Nio rum med plats för 2-60 personer som inretts på ett sätt som mer påminner om en större privat våning än vanliga konferenslokaler. På entréplanet ligger matsalen där det varje dag serveras en väl avvägd affärslunch med ekologiskt fokus. Det finns även möjlighet att äta lunchen i ett ”chambre séparée” ifall mötet behöver det. 

– Receptionen tar emot dig med ett leende på läpparna och guidar dig till ditt mötesrum. På vägen till din lokal slås du av de underbara dofterna, ljusen är noga utvalda och ger dig förhoppningsvis det lilla extra för att komma i rätt stämning. Vi vill verkligen att din dag ska bli den bästa när du är gäst hos oss. Det har Kapitel 8 levererat i 22 år. För att inte tala om den goda maten som tillagas av Linda av de bästa råvarorna, säger Marie Elmlund. 

Tandstickspalatset.png

Tändstickspalatset

Kapitel 8 har drivit konferens- och kontorshotell i Tändstickspalatset sedan 2010.  

– En gång i tiden var detta palats fullt av Ivars drömmar och visioner och än idag fortsätter Tändstickspalatset i samma anda genom de möten som skapas här och alla människor som är här för att dela ny kunskap och information, förändra något gammalt eller bygga något nytt. Vi hoppas att fler vill vara en del av Tändstickspalatset, säger Marie Elmlund. 

Om Kreugersalen

Boka din nästa konferens eller möte på Tändstickspalatset. Kreugersalen är lokalen för dig som söker ett modernt och rymligt mötesrum. Salen  tar upp till 60 personer och du kan välja  mellan skol-, styrelse- eller  biosittning.  Med modern teknik erbjuder denna konferenslokal alltifrån möjligheten att hålla föredrag med livestreaming till det lite mindre styrelsemötet. Vi har även andra möteslokaler som tar allt från 2 till 60 personer. 

Hos oss på Kapitel 8, finns ett sammanhang skapat och byggt för att du ska kunna stanna upp, reflektera eller byta riktning. En inställning som ska ge dig energi att inleda ett nytt kapitel. Kanske ett andra, kanske ett åttonde. Oavsett vilket så är du varmt välkommen till oss.     

Boka en visning eller boka lokalen: konferens@kapitel8.se +46 8 698 87 00

Annons