Nytt jobb

Jonas Hasselberg blir ny vd Proact IT Group

Jonas Hasselberg blir ny vd och koncernchef för Proact IT Group. Jonas Hasselberg kommer närmast från Telia Company AB.

Uppdaterad 2018-05-29
Publicerad 2018-05-29

Jonas Hasselbergs ansvar i dag för Telias svenska konsumentaffär, som inkluderar mobil-, bredbands- och tv-tjänster. Han ansvarar också för Telia Sveriges verksamhet inom Data Analytics liksom Telias butikskedja i Sverige. Tidigare har han ansvarat för satsningar inom globala tillväxtområden, såsom bland annat Internet of Things och molnapplikationer. Dessförinnan har han innehaft seniora ledarroller på internationella hård- och mjukvarubolag, baserad i Sverige samt utomlands, bland annat på Nokia, Mycronic och Microsoft.

– Jonas förenar ett dokumenterat gott ledarskap med en stark kommersiell ådra samt ett djupt teknikkunnande vilket gör honom mycket väl lämpad att leda Proact. Proacts strategi bygger på att utveckla erbjudandet inom datacenter med tillhörande konsult- och supporttjänster, parallellt med att öka fokuseringen på molntjänster. Tillsammans med Jonas siktar vi på att göra Proact än mer attraktivt för kunder, medarbetare och aktieägare, säger Proacts ordförande Eva Elmstedt i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att få vara med på denna resa tillsammans med Proacts alla duktiga medarbetare, säger Jonas Hasselberg.

Jonas Hasselberg tillträder som vd och koncernchef senast den 1 december 2018.

Peter Javestad, som på ett utmärkt sätt utför arbetet som tillförordnad vd och koncernchef, återgår till sin tidigare roll som vice vd vid Jonas Hasselbergs tillträde.

Platsannonser