FinansNyhet

Jens Magnusson efterträder Robert Bergqvist som chefsekonom på SEB

Jens Magnusson, Chefsekonom, SEBJens Magnusson, Chefsekonom, SEB
Jens Magnusson, Chefsekonom, SEB. Foto: SEB
Publicerad

Jens Magnusson har utsetts till ny chefsekonom för SEB efter Robert Bergqvist som istället blir seniorekonom inom SEB. 

Realtid.se

Det är Jens Magnusson, idag SEB:s privatekonom, som efterträder Robert Bergqvist i rollen som SEB:s chefsekonom. Som banken tidigare kommunicerat blir Robert Bergqvist istället seniorekonom inom SEB. Båda tillträder sina nya roller 1 augusti 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi genomför en odramtatisk stafettväxling 1 augusti. Och jag fortsätter ”lägga pussel” för att fånga intressanta ekonomiska, finansiella och politiska skeenden här i Sverige och omvärlden, skriver Robert Bergqvist på Twitter.

Jens Magnusson, chefsekonom, Robert Bergqvist, seniorekonomJens Magnusson, chefsekonom, Robert Bergqvist, seniorekonom, SEB. Foto: SEB

Annons

Jens Magnusson har varit anställd hos SEB sedan 2005 och har sedan 2013 varit bankens privatekonom med fokus på bland annat hushållens ekonomi och sparande, pensioner och bostadsmarknad. Han har publicerat rapporterna Boprisindikatorn, Sparbarometern och Välfärdsbarometern. Jens Magnusson har tidigare varit chef för omvärldsanalys på SEB Trygg Liv samt välfärdsekonom och chef för investeringsstrategi och sparakommunikation, skriver SEB. Innan han började på SEB arbetade Jens Magnusson som kansliråd på Finansdepartementet och dessförinnan som departementssekreterare på både Finansdepartementet och Socialdepartementet. Han har en magisterexamen i nationalekonomi och statsvetenskap från Stockholms Universitet och masterstudier i internationella relationer och internationell ekonomisk politik från The Australian National University.

Annons