Finans Nyhet

Jens Henriksson blir ny vd för Swedbank

Foto: Stefan Tell
Publicerad

Folksams vd Jens Henriksson tar över som vd på Swedbank.

Swedbank avslöjar på onsdag kväll i ett pressmeddelande vem som blir ny vd för Swedbank. Det blir Folksams vd Jens Henriksson, som kommer att tillträda sin befattning så snart som möjligt.

På Folksam har han varit vd för både Folksam Liv och Folksam Sak.

– Med Jens Henriksson får banken en verkställande direktör som kombinerar ett erfaret ledarskap, en stark kommunikativ förmåga och en bred kunskap om bank- och finansmarknaderna. Jens har den samlade kompetens som krävs för att ta sig an bankens situation utifrån den senaste tidens kritik, de snabba teknikförändringarna och konkurrensen som präglar banksektorn idag. Dessutom har Jens Henriksson en förståelse för samhällsutvecklingen både i Sverige och globalt, samt en stor respekt och förståelse för Swedbanks värderingar och rötter, säger Göran Persson, styrelseordförande i Swedbank i en presskommentar.

Annons

– Jag känner mig ödmjuk och hedrad, men också väl medveten om de utmaningar som ligger framför oss. Min uppgift som vd för Swedbank blir att återvinna förtroendet, utveckla bankens hållbara profil samt fortsätta den framgångsrika digitaliseringsresa som Swedbank inlett.

– Med den 200-åriga traditionen, de kompetenta medarbetarna samt de många lojala kunderna har vi alla förutsättningar att ta banken stärkt in i framtiden, säger Jens Henriksson, tillträdande vd och koncernchef, Swedbank.

Jens Henriksson har tidigare bland annat varit vd för Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX. Han har också suttit i styrelsen för internationella valutafonden, IMF i Washington. Jens Henriksson är civilingenjör, civilekonom och fil lic i nationalekonomi.

Annons

Annons