Finans Nyhet

Jay-Z lanserar ny record label

Publicerad

Jay-Z utvecklar musikimperiet Roc-A-Fella med lanseringen av en ny record label som kommer att fokusera på den snabbt växande genren ”world music”.

Skivmärket, eller record label som det heter på engelska, kommer att kallas Roc La Familia och är en del av världens största rap-skivbolag Universal Musics Def Jam Recordings.

Förra året tillträdde Jay-Z som vd för Def Jam efter att Universal köpt hans Roc-A-Fella.

– Alla snackar om att världen blir allt mindre, vi gör någonting åt det. Roc La Familia kommer att utnyttja Def Jams omfattande resurser för att introducera fans för kulturer som de normalt inte skulle exponeras för, säger Jay-Z till New York Post.

Annons

Roc La Familia kommer att ge ut musik i genren reggae, reggaeton, calypso och tribal.

Skivbolag fokuserar allt mer – precis som resten av medie- och underhållningsindustrin – på att kapitalisera på den växande spansktalande populationen i USA. Statistik från Forbes över skivförsäljningen visar att försäljningen av Latino-skivor ökade med nära 24 procent jämfört med genomsnittet på endast 5 procent.

Jay-Z, som egentligen heter Shawn Carter, bildade Roc-A-Fella 1995 tillsammans med Damon Dash. 1997 sålde de 50 procent till Def Jam som alltså köpte de resterande 50 procenten förra året.

Annons

Annons