Finans Nyhet

Insurtechbolaget Hedvig gör brakförlust

Taggar i artikeln

Hedvig Insurtech
Publicerad

Under 2019 gjorde hajpade insurtechbolaget en förlust på hela 45,6 miljoner kronor. Omsättningen var bara 1,6 miljoner kronor.

Hedvig – som är en appbaserad tjänst för billiga och enkla försäkringar – startade verksamheten 2018 då bolaget omsatte 87 000 kronor. 

Att Hedvig inte har ökat omsättningen mer och samtidigt gör stora förluster tycks inte bekymra bolagets företrädare, skriver Sak & Liv. Bolaget är enligt årsredovisningen inne i en expansiv fas och satsar mycket på marknadsföring. 

Hedvig hade i medel 27 anställda under 2019 jämfört med 12 år 2018.

Annons

Under 2019 genomförde bolaget två riktade nyemissioner på totalt 97 miljoner kronor. Vid utgången av 2019 hade Hedvig likvida medel på 65,8 miljoner kronor.

Vad gäller 2020 är bolaget positivt, enligt kommentarerna i årsredovisningen. Antalet nya kunder har fortsatt att öka liksom intäkterna.

– Vår bedömning i dagsläget är att covid-19 hittills inte haft någon väsentlig påverkan på den finansiella rapporteringen, skriver bolaget, enligt Sak & Liv.

Annons

Formellt är Hedvig i dag en förmedlare men har tidigare i år lämnat in en koncessionsansökan för att starta ett eget försäkringsbolag.

Annons