Finans Nyhet

Ingen kan rasa som Jim Cramer

Publicerad

Nya anekdoter om Mad Money-ankarets fonddagar.

Realtid.se

Tidningen New York Post bjöd i helgen på ett par utdrag ur memoarboken The Other Side of Wall Street som släpps inom kort.

Där berättar Todd Harrison, en gång chef på fondbolaget Cramer Berkowitz, om vardagen på kontoret med den hetlevrade Jim Cramer som kollega.

När man kom till jobbet på morgonen visste man inte vad som väntade:

Annons

”Varje dag var antingen den bästa någonsin eller den värsta du kunde tänka dig”, skriver Harrison enligt New York Post.

När en investering gick fel förvandlades Cramers ansikte från vitt, till rosa och vidare till blossande rött:

”Jim gick loss på ett sätt som jag aldrig sett förut. Det var den underligaste känslostorm som jag någonsin bevittnat i ett professionellt sammanhang eller någon annanstans för den delen.”

Annons

Enligt New York Post bjuder boken på fler vittnesmål om Cramers stänkande fradga, telefoner och tangentbord som dunkas i bord och vattenflaskor som kastas i väggar.

Av utdragen i New Yok Post att döma lär dock inte boken komma som en chock för Jim Cramer som kanaliserat sin höga energinivå till tv-fomatet Mad Money på CNBC. Cramer har också själv beskrivit åren som fondförvaltare i boken Confessions of a Street addict.

Todd Harrison har en historik på Morgan Stanley och hedgefonden Galleon Group, som också skildras i boken. Han startade senare finanssajten Minyanville.

Annons

Där kommenterade han nyligen insiderdomen mot Raj Rajaratnam på just Galleon.

Annons