Finans Nyhet

Ingemar Helgesson

Publicerad

…vd för Vårdpartner Skåne som utmanar landstinget i Skåne inom ortopedisk kirurgi. Du säger att ni ska erbjuda bättre sjukvård än Landstinget. Hur ska ni göra det?

– När det gäller sjukvård handlar det inte om att ha den senaste apparaturen eller de största resurserna utan om att ha kompetent personal. Många av våra anställda har 20 års erfarenhet av svensk landstingssjukvård och är innerligt trötta på alla omorganisationer och dylikt. Vår konkurrensfördel är att vi kan locka med de mest kompetenta medarbetarna.

Ni vill inte ha avtal med någon offentlig sjukvårdshuvudman, varför?

– Det är för mycket krångel eftersom de vill diktera villkoren. Den offentliga vården är inte särskilt samarbetsvillig.

Annons

Vilka riktar ni er mot?

– Dels är det företagsfinansierad vård och privatpersoner som tröttnat på köerna och väljer att göra en knäoperation istället för att lägga pengarna på en vintersemester. En annan grupp är de som tecknat privata sjukvårdsförsäkringar.

Var finns ni i dag?

Annons

I Ängelholm sitter administrationen, sedan har vi verksamhet i Malmö, Lund och Helsingborg.

Expansionsplaner?

– Ja visst, men i lagom takt. Vi tänker inte bli störst på två veckor. Det handlar inte om att göra klipp utan om att kunna tillhandahålla bra vård.

Annons

Ska ni ta er utanför Skåne?

– Vi har redan kunder i hela landet. Dessutom har vi danska företag som kommer hit eftersom vård är mycket billigare i Sverige än i Danmark.

Annons