Finans Nyhet

Inga nya pengar för Winklevoss

Publicerad

Facebook-uppgörelsen med Zuckerberg står fast.

Realtid.se

Så löd domen från en panel av federala domare under måndagen.

Bakgrunden till det hela är att tvillingarna Tyler och Cameron Winklevoss hävdar att Mark Zuckerberg stulit idén till Facebook under sin tid på Harvard, enligt AFP.

Enligt tvillingarna hade man bett Mark Zuckerberg att slutföra programmeringen av mjukvarukoden för deras sociala nätverkswebbplats – ConnectU. Men i stället valde Mark Zuckerberg att stjäla koden samt deras idé och i lansera Facebook 2004. Men kanske inte helt oväntat håller inte Facebook med om tvillingarnas version av saken.

Annons

Detsamma verkar alltså gälla domarna som nu ger kalla handen kring tvillingarnas överklagande:

– Tvillingarna Winklevoss är inte de första som har överlistats av sin konkurrent och sedan försökt att vinna det man inte har lyckats uppnå på marknaden genom en rättstvist, konstaterade domarna.

Domarna menade också att vid en viss tidpunkt måste en rättstvist nå sitt slut och att denna punkt nu har nåtts. Men tvillingarna går inte lottlösa precis.

Annons

Enligt DN har Facebook haft en uppgörelse med tvillingarna som innebär de har fått aktier som idag är värda motsvarande 160 miljoner dollar. Uppgörelsen inkluderar även en tredje person – Divya Narendra.

I april 2010 hade Mark Zuckerberg en uppskattat förmögenhet på 6,9 miljarder dollar och så sent som i oktober 2009 blev han den yngste dollar-miljardären i världen.

Annons