Finans Nyhet

i-Phone är här

Publicerad

iTunes finns inom kort tillgängligt i mobilen. Det avslöjades när de amerikanska myndigheterna godkände en ny iTunes-kompatibel telefon.

Apple och Motorola har försökt hålla den nya telefonen hemlig, troligen för att istället kunna genomföra en succélansering precis när alla unga återvänt till sina skolor.

Men, nyheten läckte alltså ut när amerikanska myndigheter publicerade bilder på och manualen för Motorolas iTunes-utrustade E790-telefon på sin hemsida.

”Du kan använda iTunes för att köpa och ladda ned musik till din telefon, lyssna på cd-skivor och digital musik, och skapa spellistor för dina favoritlåtar i din mobil”, står det i manualen, uppger amerikansk press.

Annons

Apple och Motorola har bekräftat att telefonen kommer finnas på marknaden inom ett par veckor. Hur intäkterna av försäljningen av låtar kommer att delas mellan Apple, Motorola och andra som tillhandahåller mobiltjänster.

Motorolas E790-telefon har redan fått namnet i-Phone. Telefonen kommer förutom stereo-högtalare även ha kamera och plats att lagra en gigabyte eller mer på särskilda lagringskort.

Telefonen kan användas inom gsm-nätet och har Bluetooth-uppkoppling.

Annons

Annons