Finans Nyhet

”Hon förnekar brott”

Publicerad

Tone Oppenstams försvarsadvokat berättar om sin klients inställning efter de inledande förhören.

Realtid.se

Affärskvinnan och TV-kändisen Tone Oppenstam greps på måndagen och har suttit arresterad sedan dess. Misstankarna gäller grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Under tisdagen och onsdagen hölls de första förhören. Det berättar hennes försvarare, Wistrand-advokaten Börje Leidhammar.

– Hon förnekar brott, säger han till Realtid.se.

Annons

– Det är naturligtvis en svår situation att vara frihetsberövad men efter omständigheterna är hon vid gott mod.

Leidhammar kan inte kommentera brottsmisstankarna eller vilken eventuell bevisning som utredarna har presenterat vid förhören på grund av förundersökningssekretess.

Nästa steg är att åklagare Kenneth Larsson på Ekobrottsmyndigheten under torsdagen ska ta beslut om han ska begära Tone Oppenstam häktad eller om hon ska släppas ur arresten.

Annons

Försvaret hade på onsdagen inte fått något besked om vad som händer. Senast klockan 12 på torsdagen måste en häktningsbegäran lämnas till tingsrätten.

Tone Oppenstam är känd från TV4-programmet Ladies på Östermalm, som skildrar tre framgångsrika Stockholmskvinnors liv. Oppenstam bor i en stor våning på Strandvägen, som hon visat upp i ett hemma hos-reportage i Tidningen S.

Utöver sina fastighetsprojekt bedriver Oppenstam den nystartade livsstilsportalen Tone Oppenstam Access, se www.toneoppenstam.se, som marknadsförs med devisen ”Din guide till nyankomna produkter, restauranger och nöjesliv i Stockholm”.

Annons

Oppenstam berättade för Realtid.se om detta projekt vid invigningen av lyxhotellet Nobis i Stockholm i slutet av november 2010.

Oppenstams exmake Joakim Christiansson är också misstänkt för grovt bokföringsbrott, men är inte anhållen. Åklagare även i fallet Christiansson är Kenneth Larsson på Ekobrottsmyndigheten.

Annons