Finans Nyhet

Hollywood överens med fildelarguru

Publicerad

<pufftextlänk>Hollywood har nått ett avtal med skaparen av fildelningsprogrammet BitTorrent.</pufftextlänk> Grundaren Bram Cohen har gått med på att hindra att hans webbsajt länkar till piratkopior av filmer. Ännu ett försök från filmindustrin att hindra den illegala nedladdningen.

BitTorrent måste ta bort de länkar som leder till sajter med olagligt innehåll som ägs av de sju filmbolag som är medlemmar i Motion Pictures Association of America.

– BitTorrent uppmuntrar inte användandet av dess teknologi för att distribuera film utan en licens. Därför är vi glada att arbeta med filmindustrin för att få bort olagligt innehåll från bittorrent.com:s sökmotor, kommenterar Bram Cohen.

BitTorrent kallades länge för Hollywoods fiende nummer 1. Och redan för ett år sedan försökte Hollywood komma åt fildelningsprogrammet genom att stämma de sajter som använder sig av det.

Annons

Nu kan skaparen Bram Cohens medgörlighet istället leda till en bra position för eventuella framtida nedladdningsavtal med branschen.

Enligt Forbes används BitTorrent av 45 miljoner personer som laddar ned film och musik från nätet.

Annons