Finans Nyhet

Harvard skakas av sexistbråk

Publicerad

Rektorn för Harvard University utanför Boston ställde till med en scen när han i ett tal sade att kvinnor inte har samma förmåga att prestera inom vetenskap och matematik som män.

Den före detta finansministern och nuvarande rektorn för det legendariska universitetet Harvard Lawrence Summers utpekas som sexistiskt efter att han under en konferens sa att det var vetenskapligt bevisat att män var bättre än kvinnor är det gäller vetenskap och matematik, rapporterar Boston Globe.

Flera av deltagarna lämnade konferensen i protest.

Summers fortsatte då sitt tal med att säga att anledningen till att kvinnor inte gör samma karriär som män inom den akademiska världen beror på att de stannar hemma och tar hand om barnen, vilket gör det omöjligt att arbeta de 80 timmarna per vecka som krävs för att avancera i den akademiska världen.

Annons

Enligt Richard Freeman som arrangerade konferensen i Cambridge Massachusetts var Lawrence Summer ombedd att vara provokativ i sitt tal för att väcka debatt.

–Jag tror att han kan få mycket mer gjort vad gäller frågor kring kvinnor bland personalen eftersom han säger vad han tycker rakt ut, sa Freeman till the Boston Globe.

Nancy Hopkins från grannuniversitetet Massachusetts Institute of Technology var en av de besökare som gick ut i protest.

Annons

– Hade jag inte gått ut så hade jag svimmat eller kräkts, sa hon till the Boston Globe.

I efterhand har Summers sagt att hans uttalande misstolkats och att han är för att kvinnor får mer upphöjda positioner inom universitetsvärlden.

Realtid.se

Annons

Annons