Handelsbanken vinner ”Årets bank i Sverige 2023”

Taggar i artikeln

Handelsbanken
Catharina Belfrage Sahlstrand, chef för hållbarhet och klimat och Carina Åkerström, vd och koncernchef för Handelsbanken.Catharina Belfrage Sahlstrand, chef för hållbarhet och klimat och Carina Åkerström, vd och koncernchef för Handelsbanken.
Catharina Belfrage Sahlstrand, chef för hållbarhet och klimat och Carina Åkerström, vd och koncernchef för Handelsbanken.
Publicerad
Uppdaterad

Handelsbanken har utsetts till ”Årets bank i Sverige” av Financial Times tidskrift The Banker, som bevakar den internationella banksektorn. Handelsbanken får utmärkelsen för sitt hållbarhetsarbete och sin stabila lönsamhet.

Realtid.se

The Banker, en internationell tidskrift som ingår i Financial Times-gruppen, har utsett Handelsbanken till ”Årets bank i Sverige 2023”. Pristagaren utses av en oberoende jury, som utvärderar de olika bankernas prestationer och strategiska initiativ.

”Handelsbanken valdes ut tack vare sin robusta lönsamhet och sina ambitiösa hållbarhetsmål. Medan de flesta andra banker har åtagit sig klimatneutrala mål 2050, har Handelsbanken satt ett tidigare mål, 2040, och fastställt sitt första delmål för att minska utsläpp av växthusgaser kopplat till sin fastighetsfinansiering”, lyder motiveringen.

–Kundernas behov är alltid utgångspunkten för Handelsbankens utveckling och innovation, inte minst på hållbarhetsområdet. Det är glädjande att The Banker nu lyfter fram Energikollen som finns tillgänglig på våra digitala mötesplatser. Tjänsten underlättar för våra bolånekunder som kan få råd kring energibesparande åtgärder och som kan finansieras med ett grönt lån, säger Catharina Belfrage Sahlstrand, chef för hållbarhet och klimat.

Annons

Handelsbankens kunder har tillgång till närmare 170 hållbarhetsansvariga på bankens över 200 lokala kontor i Sverige.

–Som bank ser vi oss som en integrerad del av den lokala marknaden och hållbarhet genomsyrar vårt sätt att bedriva bank. Vi bygger långsiktiga relationer och växer tillsammans med våra kunder. Det har varit en framgångsrik affärsmodell i över 150 år och ger oss möjlighet att skapa värde och finnas för våra kunder oavsett konjunkturläge”, säger Carina Åkerström.

The Bankers ”Årets bank i Sverige 2023” är en av de senaste utmärkelserna som banken fått under året.

Annons

I oktober rankades Handelsbanken som den säkraste kommersiella banken i Europa av Global Finance.

Handelsbanken är också den bank som har högst kreditrating av samtliga jämförbara privatägda banker och högst rating globalt vid en sammanvägning av de kreditvärderingsinstituten Fitch, Moody’s och S&P’s ratings.

I september bekräftade SKI/EPSI att Handelsbanken får toppresultat bland både privat- och företagskunder på bankens samtliga hemmamarknader, det vill säga Sverige, Norge, Storbritannien och Nederländerna.

Annons

Annons