Handelsbanken Fonder lanserar Global Digital

Taggar i artikeln

Handelsbanken Fonder
Niklas Lundin förvaltar fonden tillsammans med Fredrik Börjesson och Rikard Forssmed.
Publicerad
Uppdaterad

Nu lanseras fonden ”Handelsbanken Global Digital”, som investerar långsiktigt i digitala lösningsbolag.

Realtid.se

Niklas Lundin förvaltar fonden tillsammans med Fredrik Börjesson och Rikard Forssmed.

Trion har bevakat teknologi och digitaliseringssektorn i mer än 25 år och ser Sverige som en perfekt bas för att följa trenderna.

–Svenska entreprenörer, forskare och konsumenter ligger långt fram, vilket gör Stockholm till en optimal plats för att ge både överblick och detaljkoll på de senaste trenderna och vad som väntar runt hörnet i vårt arbete med att förvalta våra investerares pengar, säger Niklas Lundin i en skriftlig kommentar.

Annons

Ambitionen är att hitta spännande bolag med rätt lösningar i delar av ekonomin som idag har en lägre digitaliseringsgrad och som långsiktigt måste öka takten i sin digitala omställning.

Satsningen på den nya digitala fonden ligger i linje med fondbolagets tematiska investeringsprocess och globala kompetens inom temat digitalisering samt vår ambitiösa hållbarhetsstrategi.

–Vi vet att investera hållbart går hand i hand med att investera lönsamt. Vår ambition är att Global Digitals förvaltningsinriktning ska erbjuda spararna både en trygg och långsiktigt finansiell avkastning men även planetär avlastning, säger Handelsbanken Fonders vd Magdalena Wahlqvist Alveskog i sin presskommentar.

Annons

 

Annons