M&A

Haldex-aktie rusar efter nytt bud

UPPDATERAD Femte budet är lagt. Tyska Knorr-Bremse lägger ett nytt bud på Haldex på 125 kronor per aktie. Under morgonhandeln rusar Haldex-aktien.

Uppdaterad 2016-09-16
Publicerad 2016-09-16

Under fredagsmorgonen meddelar Knorr-Bremse att bolaget höjer budet på Haldex från 110 kronor till 125 kronor kontant per aktie. När börsen öppnar på morgonen rusar aktien och handlas efter dryga två minuter till 126,50. Aktien handlades till 118,5 kronor vid stängningen under torsdagen,.

Samtidigt som Knorr-Bremse höjer budet sänker bolaget villkoret om lägsta acceptansnivå till att Knorr-Bremse blir ägare till mer än 50 procent av aktierna.

"Vår inställning är oförändrad: Vi är fast beslutna om sammanslagningen av Haldex och Knorr-Bremse, vilket inte bara vårt ökade aktieinnehav i Haldex vittnar om, men också det höjda erbjudandet till Haldex aktieägare. Vi skulle inte ha lämnat detta erbjudande om vi inte trodde på det", säger Knorr-Bremses ordförande Klaus Deller, i ett pressmeddelande.

Knorr-Bremse har även förvärvat ytterligare aktier i Haldex utanför erbjudandet och äger nu totalt 5.020.000 aktier i Haldex vilket motsvarar 11,35 procent av kapitalet och rösterna, enligt pressmeddelandet.

Han fortsätter och betonar att "vi är helt övertygade om att framgångsrikt slutföra transaktionen. Det höjda priset i erbjudandet och det faktum att vi nu har ett aktieinnehav i Haldex på 11,35 procent styrker vårt förtroende och utgör en stark signal till aktieägarna".

Senast i onsdags höjde tyska  ZF Friedrichshafen sitt erbjudande till Haldex aktieägare till samma budnivå som Knorr-Bremse på 110 kronor per aktie. Då uppmanade Haldex styrelse att aktieägarna skulle acceptera ZF:s höjda erbjudande och inte acceptera Knorr-Bremses erbjudande. Knorr-Bremses bud i dag är 13,6 procent högre än det tidigare budet.

Budet uppgår totalt till 5.526.996.250 kronor.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in