Annons

Annons

Bud M&A

Det tyska industrikonglomeratet Thyssen Krupp, där Cevian är storägare, har fått bud på sin hissverksamhet och även för verksamheten för komponenter. Det skriver Bloomberg på onsdagen, enligt Nyhetsbyrån Direkt. 

Fastighetsbolag, spelbolagsoperatörer och verkstadsbolag är branscher där det finns gott om kandidater för utköp från börsen, enligt aktiestrateger som Realtid talat med efter onsdagens bud på Oriflame.

 

Zmarta Group lämnar ett rekommenderat kontanterbjudande till aktieägarna i Insplanet AB på 176 miljoner kronor. Den oberoende budkommittén i styrelsen för Insplanet rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera budet.

Efter att acceptfristen på Nordstjernans bud gick ut i onsdags kontrollerar bolaget 66,4 procent av aktierna och 72,0 procent av rösterna i Swedol som nu räknas som ett dotterbolag till Nordstjernan.

Två män åtalas för grovt insiderbrott där ena, anställd på en corp-firma i Stockholm, fått information från sin roll som rådgivare vid uppköpen av dels Cybercom Group dels Fortnox.

Det svenska investmentbolaget Traction säljer sina aktier i brittiska Waterman Group. Försäljningen sker i samband med ett bud från det japanska konsultföretaget CTI Engineering.

UPPDATERAD Femte budet är lagt. Tyska Knorr-Bremse lägger ett nytt bud på Haldex på 125 kronor per aktie. Under morgonhandeln rusar Haldex-aktien.

Största Arcam-ägaren, Oppenheimer Global Opportunities, flaggar för försäljning av samtliga aktier i Arcam.

Sidor