Finans Nyhet

Hagströmers fanclub

Publicerad

”Jag har över 500 kompisar på Facebook.”

– Jag har över 500 kompisar på Facebook, många som inte alltid delar mina uppfattningar men som är härliga diskussionspartners, en av dem är Leif Pagrotsky.

Det säger finansmannen Sven Hagströmer i en intervju från december med tidningen Finansliv som går ut till medlemmar i fackförbunden Finansförbundet och FTF men också finns att köpa som lösnummer idag.

Som ordförande i Öresund var han med och tillsatte en styrelse som skulle ansvara för HQ.

Annons

– Det var människor som det fanns anledning att lita på. Men som sedan visade sig vara allt annat än pålitliga, säger han och upprepar budskapet från tidigare intervjuer efter kraschen i HQ Bank.

– Läxan jag lärt mig är att aldrig någonsin lita på någon igen, bara på min fru.

– Nu försöker jag trygga tillvaron för min familj och för mina företag. Jag är 67 år och inser att jag inte kommer att leva för evigt. Men om jag går bort, det kan hända i morgon, så ska familjen, min fru, mina fem barn och alla mina anställda ha en tryggad framtid. Jag klarar mig och skulle kunna leva på en hundradel av det jag har.

Annons

Sedan han ”kommit upp till en viss förmögenhet” är det inte längre pengar som driver honom.

– Skapandet, exempelvis av Avanza Bank, är nog den största drivkraften, säger han.

Sven Hagströmer deltog i ett seminarium hos arbetsgivarnas tankesmedja SNS i december. Där gav han ett lästips till representanter från storbankerna, försäkringsbolagen, revisionsbyråerna och Riksbanken.

Annons

– Jag råder alla att lägga undan era deckare och läsa om verkligheten i stället. Det vill säga Finansinspektionens kartläggning av HQ. Det är verkligen inga idioter som skrivit den. Jag ger den högsta betyg.

Annons