Finans

Goldman Sachs slappnar av

Goldman Sachs är den senaste i raden av Wall Street-banker som överger sin strikta klädkod till förmån för ett mer "flexibelt" klädval.

Camilla Jonsson
Uppdaterad 2019-03-07
Publicerad 2019-03-07

Förändringen kommer tre år efter en liknande förändring infördes av JP Morgan Chase, men personalen där säger att användandet av "vardagligt" har varit begränsat, delvis för att bankirer räds för att visa sig i jeans och för att det skulle signalera att de inte har några möten den dagen.

Redan för två år sedan införde Goldman Sachs en mindre strikt klädkod för sina 8 000 teknikanställda, men behöll en mer formell klädkod för resten av de 36 000 anställda, inklusive ett uttryckligt förbud mot "korta byxor" för män. Det skriver Financial Times.

Tisdagens internmeddelande skrevs under av Goldman Sachs vd David Solomon, styrelseordförande John Waldron och finanschefen Stephen Scherr. Det anger inte vilka kläder som är förbjudna utan uppmuntrar bara personalen att de ska klä sig på ett sätt som överensstämmer med  kundernas "förväntningar".

”Naturligtvis är vardaglig klänning inte lämplig varje dag och för varje möte  och vi litar på att du konsekvent kommer att utöva god bedömning i detta avseende," tillägger de i meddelandet. ”Vi vet alla vad som är och inte är lämpligt för arbetsplatsen.”

Lättnaden av klädregler vid Goldman är i linje med bankens utveckling under David Salomon, som tog över spakarna den 1 oktober efter Lloyd Blankfeins tolv år på vd-posten.

David Salomon har lovat en ny era med öppenhet, inklusive mer detaljerade kvartalsrapporter, varav den första delen blev varmt mottagen av analytiker i januari.

Han granskar också strategi och resursallokering över hela bolaget, vilket sannolikt kommer att leda till en ytterligare svängning från rötterna i investment banking till att bli mer av en konsumentbank och andra nya områden.

 

Platsannonser