Finans Nyhet

Fundedbyme expanderar till Polen

Taggar i artikeln

Fundedbyeme
Daniel Daboczy (bild till vänster) är vd för och medgrundare av crowdfunding-bolaget Fundedbyme – som nu expanderar till Polen och etablerar ett Warszawa-kontor. På bilden syns en del av den polska huvudstadens skyline som präglas av skyskrapor. Press & Pixabay
Publicerad

Crowdfundingplattformen öppnar Warszawa-kontor – som blir den sjätte etableringen utanför Sverige. ”Polen är en av Europas intressantaste marknader”, säger bolagets vd Daniel Daboczy.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmedelande.

Bolaget vill möta ”finansieringsbehovet på en snabbt växande marknad bestående av många intressanta företag och med en växande medelklass med hög investerar vilja”, heter det.

– Polen är ett av Europas intressantaste marknader just nu. Dels på grund av sin storlek men även på grund av en snabbt växande startupsektor och en stor grupp människor med investeringskapacitet och investerarvilja. Våra analyser visar att polska medborgare visar stort intresse att investera i Nordiska bolag och bedömningen är att Nordiska investerare vill ha ett större diversifierat och internationellt dealflow. Polska bolag är i dagsläget betydligt lägre värderade än Nordiska och har minst lika stor potential att lyckas globalt, säger Daniel Daboczy..   

Annons

Kontoret har öppnas i samarbete med lokala partners och genom ett nytt lokalt samägt bolag, med Maciej Gajewski som vd och Jacek Kulma är ”head of advisory board”.

– Vi vet att både polska/svenska investerare och företag kommer att dra nytta av detta partnerskap. Vårt huvudsakliga fokus är att inom kort kunna presentera de bästa polska högteknologiska startup-bolagen via vår crowdfunding plattform, kommenterar Maciej Gajewski.

Sedan 2014 har bolaget även etablerat kontor i Asien och Latinamerika.

Annons

Annons