Finans Nyhet

Frontalangreppet på Dagens Industri

Publicerad

”De skriver osanningar”, dundrar Falkengren.

Realtid.se

Det var på Stora Annonsördagen som SEB-chefen Annika Falkengren tog bladet ifrån munnen i en debatt med Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman.

Enligt Resumé var Falkengren inte precis överlycklig över den svenska mediebevakningen:

– Jag ställer aldrig upp på intervjuer, men mitt ansikte används hela tiden, och det är tröttsamt.

Annons

Hon hävdade också att hon är exploaterad mer i media än hennes manliga motsvarigheter och det bara för att hon är just kvinna:

– Jag tycker att det är tröttsamt och tjatigt. När det handlar om gubbarna, de manliga bankcheferna visar tidningen alltid loggan, men när det gäller SEB använder de mitt ansikte på bild, och det kan kännas tröttsamt, sade hon.

Hon fick även frågan hur det kändes att synas på förstasidan i Dagens Industri och då blev svaret:

Annons

– Dagens Industri skriver osanningar, det är inte sant det dom skriver. Därför har internkommunikationen blivit så viktig för att ge rätt bild till kunder och anställda, sade Annika Falkengen.

Men enligt Resumé kontrade Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman direkt:

– Helt galet, var hans omdöme om Falkengrens uttalande.

Annons

– Det är en typisk reaktion när man själv tycker att det är jobbigt, när man kommer med otydlig och svepande kritik på det här sättet. Hon nämner inga exempel och jag kan inte hitta ett enda exempel där vi har haft fel i det vi skrivit om henne.

Peter Fellman poängterade också att en sak som Annika Falkengren reagerat starkt över var DI:s sammanställning över kvinnor som lämnat SEB, men han hävdade å det bestämdaste att sammanställningen var korrekt.

Enligt Resumé menar Peter Fellman att en av DI:s affärsidéer är just att personifiera näringslivet och i ett sådant sammanhang är det givetvis viktigt att man undviker att exploatera Annika Falkengren mer bara för att hon är en kvinna i en mansdominerad bransch.

Annons