Finans Nyhet

Från börsen till Vinge

Publicerad
Uppdaterad

Stockholmsbörsens informationschef Anna Rasin har blivit ny kommunikationschef på Vinge. Realtid.se har intervjuat henne.

Martin Lindgren

Anna Rasin blev i måndags enligt Affärsvärlden marknads- och kommunikationsansvarig på Vinge efter att ha varit ”head of corporate communications team” på Stockholmsbörsen.

– Det stämmer, säger Rasin till Realtid.se på en knastrig telefonlinje, och uppger att hon kommer att få jobba mer med marknadsföring som ett skäl.

– Sedan är det ju alltid spännande att byta jobb då och då, fortsätter hon och nämner efter ett par kommentarer om kompetenta människor på både Vinge och börsen och hur roligt det är att jobba med sådana att hon varit på Stockholmsbörsen i tio år, dvs merparten av den tid som gått sedan hon 1997 tog ut sin examen från Handels, där hon började som 19-åring 1991.

Annons

Tills vidare kommer Anna Rasin att vara chef över Boo Ehlin, som tills nu har haft den befattning hon tillträder men på konsultbasis – liksom han agerat som nordisk presschef på Vattenfall i den anställningsformen. Ehlin kommer att fortsätta i en ”rådgivande” roll på Vinge.

Har du någon ambition eller vision med ditt nya jobb?

– Inget just nu, det är lite tidigt att säga. Jag håller på att först sätta mig in i verksamheten.

Annons

Anna Rasin säger att hennes lön ökar något i och med jobbytet, och att hon är nöjd med den.

Någon efterträdare på Stockholmsbörsens informationschefsstol är ännu inte utsedd. Informatören Carl Norell är enligt Anna Rasin pappaledig.

Annons