Finans Nyhet

Fortsatt uppåt för MTG

Publicerad
Uppdaterad

Stenbecksfärens mediekoncern MTG redovisar en vinst före skatt på 286 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 230 miljoner kronor för motsvarande period 2004.

Olle Blomkvist

Omsättningen steg till 1.979 miljoner kronor, från 1.772 miljoner kronor ett år tidigare.

Enligt vd Hans-Holger Albrecht har den starka tillväxten för MTG:s verksamheter i Central- och Östeuropa mer än kompenserat den svaga reklammarknaden i Danmark och svenska TV 3:s problem med tittarsiffror under kvartalet.

Så gott som genomgående lyckas MTG:s olika affärsområden växa. Inom Radio, kommersiella stationer som RIX med flera, har ökat sin försäljning med 46 procent, från 99 miljoner till 145 miljoner det första halvåret. 53 av de 86 kommersiella radiostationerna ingår i MTG Radios nätverk. Enligt MTG har stationerna sammanlagt drygt 1,7 miljoner lyssnare om dagen.

Annons

Det som solkar resultatet hittills i år är affärsområdet Modern Studios, där produktionsbolaget Strix ingår. Minus 17 miljoner visar rörelseresultatet för det första halvåret i år, jämfört med ett plus på 23 miljoner motsvarande period 2004.

Realtid.se/TT

Annons