Finans Nyhet

Första bokhandeln i Kina

Publicerad

Mediegruppen Bertelsmann lanserade i går den första kinesisk-utländska bok-partihandeln i Kina. Landet framstår som allt mer attraktivt för utländska företag och investerare.

Bertelsmann-gruppen uppgav att de gått in i ett joint venture med kinesiska Liaoning Publishing Group till ett värde av 3,6 miljoner dollar där den kinesiska gruppen kontrollerar 51 procent.

Det var först i slutet av förra året som den kinesiska regeringen annonserade att den skulle öppna upp försäljningen av böcker, tidningar och periodisk press för utländska investeringar.

Bertelsmanns nya joint venture kommer att distribuera böcker till handlare i hela landet. Samtidigt ser Liaoning-gruppen samarbetet med Bertelsmann som en möjlighet att bli mer internationellt känd. Det uppger Financial Times.

Annons

Som Realtid.se skrev häromdagen ökar intresset för utländska företag att investera i Kina. 2004 stod Kina för 37 procent av världens 4,9 miljarder dollar i private equity-bud som registrerats av analysföretaget Dealogic. Siffran har tidigare år legat på 22 procent.

Annons