Flat Capitals företrädesemission tecknades till drygt 40 procent 

Taggar i artikeln

Flat Capital
Nina och Sebastian Siemiatkowski är grundare och storägare av Flat Capital. Hanna Wachtmeister (till höger) är bolagets vd.
Publicerad
Uppdaterad

Investeringsbolaget Flat Capitals företrädesemission tecknades till 40,6 procent, fördelat på 27,7 procent med stöd av teckningsrätter och 13,0 procent utan stöd av teckningsrätter.

Finwire

Bolaget tillförs 77,2 miljoner kronor före emissionskostnader på 2,9 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

–Samma dag som Flats nyemission inföll påbörjades det tragiska krig som nu pågår. Trots de tuffa och osäkra omständigheterna har vi haft över 7 000 aktieägare som tillfört bolaget mer än 77 miljoner kronor. Ett sådant omfattande intresse till 60 procent över NAV i dessa tider kan inte ses som något annat än ett styrkebesked och en början till det förtroendekapital som vi avser att bygga upp. Nu ser vi med glädje fram emot att få fortsätta vårt arbete med att placera pengarna i världsledande, grundarledda bolag som inte är tillgängliga för gemene man, kommenterar styrelseordförande Sebastian Siemiatkowski. 

–Trots denna svåra och osäkra tid har våra aktieägare visat ett stort engagemang och intresse. Det är fantastiskt. Vi kan nu ta tillvara på de möjligheterna som vi ser i den onoterade marknaden och fortsätta leverera långsiktigt aktieägarvärde, säger vd Hanna Wachtmeister.

Annons

Flat Capital har efter nyemissionen 32,08 miljoner aktier utestående. 

Annons