Finans Nyhet

Finnveden åter till börsen

Publicerad

Nordic Capital håller tummarna för stabil noteringsperiod.

Realtid.se

FinnvedenBulten och huvudägaren Nordic Capital meddelade på söndagskvällen att allt nu är klart för en notering på Stockholmsbörsen.

– Detta är ett fint svenskt industriföretag med djupa industriella rötter och en bred internationell kundkrets, vilket borde intressera såväl institutionella placerare som aktieintresserade privatpersoner, säger ordföranden Roger Holtback i en kommentar.

Nordic Capital, som konverterar lån och preferensaktier i samband med noteringen, kommer att vara kvar som ägare med 30-38 procent av aktierna. Spannet beror på att en övertilldelningsoption finns förutom huvuderbjudandet.

Annons

Drygt hälften av bolagets aktier säljs ut i ett prisspann på 46-56 kronor. Maximala värdet är 695 miljoner kronor.

Handelsbanken Capital Markets och Carnegie är ansvariga för noteringen som beräknas vara klar den 20 maj.

Redan i mars ryktades det om en notering av FinnvedenBulten men den turbulenta omvärlden satte käppar i hjulen. Nu hoppas bolaget och ägaren på att börsen ska befinna sig i en lugnare period.

Annons

Nordic Capital köpte ut Finnveden från börsen redan 2005 och sedan dess har en rad omorganisationer och besparingspaket genomförts.

Verkstadsföretaget, med många kunder inom fordonsindustrin, omsatte 2,6 miljarder kronor 2010 med en rörelsemarginal på 4,4 procent. Koncernen har 1500 anställda i fem länder.

Sundling Wärn Partners är finansiella rådgivare åt bolaget. Vinge och Setterwalls är juridiska rådgivare.

Annons

Annons