Finans Nyhet

Finansen gillar Bush

Publicerad

Det amerikanska presidentvalet närmar sig med stormsteg. Om det var upp till finansfolket på Wall Street skulle Kerry vara chanslös.

Allt fler investerare på Wall Street verkar ge sitt stöd åt den sittande presidenten George W Bush. I en undersökning av den schweiziska banken UBS och undersökningsföretaget Gallup svarade hela 48 procent att de anser att investeringsklimatet skulle tjäna på att Bush satt kvar på sitt ämbete. Endast 29 procent trodde att investeringsklimatet skulle må bra av att utmanaren från New England, John Kerry, vann valet i november.

För en månad sedan var sympatierna något jämnare mellan de två kandidaterna, 41 procent för Bush och 36 procent för Kerry.

På frågan om George W Bush gjorde ett bra jobb som president eller inte var deltagarna i undersökningen inte lika säkra. 55 procent ansåg att det medan 43 inte gjorde det.

Annons

Däremot ansåg hela 65 procent att presidenten skötte terroristfrågan på ett bra sätt. För sitt agerande i Irak fick presidenten stöd av enbart 51 procent, vilket visar att många inte ser det som samma fråga.

Av dem som deltog i undersökningen uppgav 97 procent att de skulle rösta i valet.

Annons