Finans Nyhet

Femmiljonerdollars-lunch gav toppjobb hos Buffett

Publicerad

Ted Weschler. Lägg det namnet på minnet. Han kan nämligen bli Warren Buffetts efterträdare.

Realtid.se

Han betalade mer än fem miljoner dollar för att vara den som fick äta en lunch med Buffett i samband med hans årliga välgörenhetsauktion, enligt Financial Times.

Ted Weschler har fram tills nu varit chef för Peninsula Capital Advisors, vilket är en hedgefond som har två miljarder dollar i förvaltat kapital.

Planen är att han går in i Berkshire Hathaway under 2012 för att förvalta en del av bolagets cirka 66 miljarder dollar i olika värdepapper, där den andel han får ansvaret för landar på 1-3 miljarder dollar.

Annons

Enligt Financial Times är Ted Weschler inte något särskilt välkänt namn i fondkretsar precis, utan hans namn kom upp efter att han ätit lunch med Warren Buffett.

Ted Weschler har även skapat vissl uppmärksamhet genom att han är en av två hedgdefondchefer som var med och finansierade en sammanslagning mellan två flygbolag, America West och US Airways år 2005.

Ted Weschler ska arbeta ihop med Todd Combs, som är före detta chef för Castle Point Capital.

Annons

Ted Combs var en av de chefer som under förra året utsågs till att ansvara för Berkshire Hathaways verksamhet som går ut på att köpa stora andelar i bolag som man anser är undervärderade. Men Berkshire har sagt att man även tittar efter en tredje chef och det är alltså här som Ted Weschler har kommit in i bilden.

Warren Buffett är idag 81 år och blev tagen på sängen efter att det kommit fram att en av hans toppchefer, David Sokol, köpt aktier i ett bolag som han rekommenderat att Berkshire Hathaway ska investera i.

David Sokol lämnade företaget och Warren Buffett bad aktieägarna om ursäkt.

Annons

Och nu blir alltså Ted Weschler en av de nya potentiella arvtagarna till att ta över bolaget.

Peninsula hade bara 150 miljoner dollar i innehav år 2000, men hade så sent som den 30 juni hade bolaget 508 miljoner dollar i betal-tv-operatören DirectTV samt 65 miljoner dollar i Cincinnati Bell, enligt en kvartalsrapport.

I och med att Ted Weschler lämnar Peninsula läggs företaget ned, enligt Financial Times.

Annons